De ce ingheata frigiderul: cele mai intalnite motive si rezolvarea lor?

De ce ingheata frigiderul: cele mai intalnite motive si rezolvarea lor?
 De ce ingheata frigiderul in interior? De ce ingheata frigiderul in spate? De ce ingheata alimentele in frigider? Ei bine, aceasta este o problema frecventa a aparatelor frigorifice, care se poate datora atat utilizarii necorespunzatoare, cat si unor defecte ale aparaturii electrocasnice. Frigiderul este unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice. Avem nevoie de el pentru a pastra alimentele la temperatura optima, pentru a pastra mancarea gatita proaspata pentru mai mult timp, dar si pentru a face cumparaturi mai rar. Daca iti doresti sa afli cum poti pastra temperatura optima in frigider, dar si de ce ingheata legumele in frigider sau orice alt tip de alimente, am pregatit pentru tine cateva informatii utile:

Cuprins:

  1. De ce ingheata frigiderul prea tare: cele mai intalnite motive
  2. De ce ingheata frigiderul: cum poti sa previi aceasta problema

1. De ce ingheata frigiderul prea tare: cele mai intalnite motive

1. De ce ingheata frigiderul prea tare: cele mai intalnite motive

  Indiferent ca ai un frigider clasic, un side-by-side  sau orice alt model de aparat frigorific, te poti confrunta deseori cu problema inghetului in anumite zone ale interiorului acestuia. Iata care sunt cele mai intalnite motive ale acestei probleme:
  • Setarile de temperatura. Temperatura ideala in frigider se situeaza in intervalul de 2-4 grade Celsius. Daca frigiderul tau ingheata alimentele, este posibil ca setarile de temperatura sa nu fie corecte. In cazul in care frigiderul tau este dotat cu un senzor pentru setarea temperaturii ideale, iar mancarea ingheata, exista posibilitatea ca senzorul sa nu functioneze corect. De asemenea, pentru a testa ce temperatura din frigider poti folosi testul paharului cu apa. Aseaza un pahar cu apa pe raftul de sus al aparatului frigorific. Dupa 24 de ore, scoate paharul si testeaza temperatura apei cu ajutorul unui termometru. Daca termometrul nu citeste o temperatura apropiata de cea dorita (poti lua o marja de eroare de 2 grade Celsius), atunci este posibil ca senzorul de temperatura sa fie defect.
  • Ventilatie blocata. Majoritatea tipurilor de frigidere folosesc guri de ventilatie sau canale de ventilatie pentru circularea aerului rece. Acest lucru e necesar pentru a asigura o temperatura constanta in tot frigiderul. Pentru ca gurile de ventilatie sa functioneze corect, alimentele nu trebuie sa le blocheze sau mai exact sa stea lipite de ele. Iti poti da seama usor ca aceasta este problema si daca ai doar anumite alimente care ingheata, cel mai probabil acelea ce stau prea aproape de gurile de ventilatie.
  • Garnituri defecte. Garniturile usii ajuta la pastrarea aerului rece in interior. Atunci cand garniturile usilor se slabesc sau sunt defecte, frigiderul va incerca sa compenseze pierderile de aer rece producand si mai mult aer rece pentru a mentine o temperatura constante, iar alimentele pot ingheta. Poti observa foarte usor daca garniturile trebuie inlocuite deoarece acestea vor prezenta semne vizibile de uzura, vor fi deteriorate sau rupte.

2. De ce ingheata frigiderul: cum poti sa previi aceasta problema

De ce ingheata frigiderul: cum poti sa previi aceasta problema

 Iata ce poti face pentru a preveni aceasta problema frecventa a frigiderelor:
  • Seteaza corect temperatura. Asigura-te intotdeauna ca temperatura din frigider este setata corect. Daca banuiesti ca senzorul s-a defectat, testeaza manual temperatura din interiorul aparatului frigorific pentru a detecta cauza problemei. In cazul in care senzorul este de vina, vei avea nevoie de un profesionist pentru reparatii, iar daca frigiderul este inca in garantie poti suna la reprezentanta pentru a primi ajutor.
  • Aranjeaza corect mancarea in frigider. Aranjeaza mancarea astfel incat sa nu blocheze gurile de ventilatie ale frigiderului, evita sa pui alimente umede direct in frigider fara a le acoperi si pastreaza cat de mult se poate fiecare raft aerisit si ordonat.
  • Nu lasa usa deschisa la frigider pentru prea mult timp. Frigiderele mentin o temperatura constanta a aerului, iar atunci cand tii usa deschisa pentru prea mult timp, aparatul va incerca sa compenseze pierderile de aer racind si mai tare. Este in regula sa tii usa deschisa pentru cateva minute, insa incearca sa reduci pe cat posibil acest timp de-a lungul zilei.

 Din fericire, problemele ce tin de alimentele inghetate in frigider se pot rezolva usor de cele mai multe ori. Atunci cand setezi temperatura corecta in frigider, asezi alimentele la distanta de canalele de ventilatie si nu tii usile deschise pentru prea mult timp ai toate sansele sa previi aceasta problema neplacuta.

 



Sursa foto: Pexels.com
 

Suport clienti Luni - Vineri 9:00 - 17:30

0215558343 0746288208 office@dexo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!